Equip

Investigadors

Investigadora postdoctoral (IN3-UOC)

Aurea Mota

Aurea Mota va estudiar sociologia a la Universitat Federal Minas Gerais, al Brasil, i es va doctorar a l’Institut d’Estudis Sociais i Polítics a Rio de Janeiro.

Durant el seu doctorat, va ser investigadora visitant a la facultat de sociologia de la Universitat de Sussex (Regne Unit). També va ser becària de recerca a la Universitat d’Hamburg el 2019. Va rebre dos premis del Consell Llatinoamericà de Ciències Socials (CLACSO).

Així mateix, Mota va participar com a investigadora posdoctoral al projecte ERC “Trajectories of Modernity”. Com a resultat, va escriure el llibre Collective Action and Political Transformation, en coautoría amb el professor Peter Wagner.

Actualment és membre del grup de treball CLACSO de filosofía política i investigadora associada del Centre d’Estudis sobre Cultura, Política i Societat de la Universitat de Barcelona (CECUPS/UB). És la coordinadora de la línea de recerca Entorns Literaris Globals dentro ddins del laboratori de recerca GlobaLS.

Mota és una sociòloga d’orientació interdisciplinària i les seves àrees d’interès principals son la teoria social i la sociologia històrica comparada. Les seves publicacions (articles i llibres) tracten del pensament social i polític llatinoamericà, la condició humana a l’era de l’antropocè, la sociologia històrica i la teoria social.

Bibliografía seleccionada

Mota, Aurea i Peter Wagner. Collective Action and Political Transformations: The Entangled Experiences in Brazil, South Africa and Europe, Edinburgh University Press, 2019, 272 pp.

Mota, Aurea. “World-Sociology Beyond Eurocentrism: Considerations on Peter Wagner’s Theory of Modernity”. Social Imaginaries, vol. 4, no. 1, 2018, pp. 71-86.

Mota, Aurea. “On Spaces and Experiences: Modern Displacements, Interpretations and Universal Claims”. The Moral Mappings of South and North, editat per Peter Wagner, Edinburgh University Press, 2017, pp. 161-182.

Mota, Aurea. “O Constitucionalismo Democrático Latino-americano em Perspectiva Histórica”. O Constituticionalismo Democrático Latino-Americano em Debate: Soberania, Separação de Poderes e Sistem de Direito, organizat per Leonardo Avritzer, Lilian Cristina Bernardo Gomes, Marjorie Corrêa Marona, i Fernando Antônio de Carvalho Dantas, Autêntica, 2018, pp. 77-96.

Mota, Aurea. “Colonialismo y Modernidad: Historización Crítica de un Debate”. Modernidad, Colonialismo y Emancipación en América Latina, editat per Eduardo Rueda and Susana Villavicencio, CLACSO, 2018, pp. 101-124.

ORCID