Equip

Doctorands actuals

Estudiant de doctorat (IN3-UOC)

Pablo Suárez-Mansilla González

Pablo Suárez-Mansilla González és llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i va realitzar un màster en estudis de cinema i audiovisual contemporanis a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

Actualment és investigador del Consell Europeu de Recerca (ERC per les seves sigles en anglès) per al projecte ERC StG “Social Networks of the Past: Mapping Hispanic and Lusophone Literary Modernity, 1898-1959” (Referència de contracte: 803860) als Estudis d’Arts i Humanitats i a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

És membre del Laboratori de Recerca en Estudis Literaris Globals (GlobaLS per les seves sigles en anglès), del Grup de recerca Estudis Audiovisuals -Comunicació Audiovisual: continguts, formats i tecnologia (GEA, Universitat de Santiago de Compostela) i del Col·lectiu de Recerca Estètica dels Mitjans Audiovisuals (CINEMA, UPF).

Els seus interessos de recerca abasten diverses aproximacions acadèmiques, sobretot la sociohistòria cultural, la teoria de l’art i l’estètica.

Bibliografia seleccionada

Suárez-Mansilla, Pablo. “Cultural Transfers and Circulation of Ideas about Cinema in Transatlantic Periodicals (Uruguay and Spain, 1920-1930)”. The Palgrave Handbook of Comparative New Cinema Histories, editat per Daniela Treveri, Pierluigi Ercole and Lies Van de Vijver, Palgrave Macmillan, 2022/2023. Forthcoming.

Suárez-Mansilla, Pablo. “Inquiétance du Temps. Pensée et Critique Cinématographique dans l’Espagne de l’Entre-Deux-Guerres. Le Cas de la Revista de Occidente”. Études et Rencontres de l’École des Chartes (Histoire Culturelle du Cinéma), editat per Christophe Gauthier et al., Les Éditions de l’École des Chartes, 2021. Forthcoming.

Castro de Paz, José Luis, iPablo Suárez-Mansilla. “Se Fan Sufrir é Porque Sofren. Réquiem pola Galiza Rural”. Para unha Historia do Cinema en Lingua Galega. De Illas e Sereas, coordinat per Margarita Ledo Andión, Galaxia, 2020, pp.141-179.

ORCID