Equip

Investigadors

Ventsislav Ikoff

Ventsislav Ikoff és investigador postdoctoral al projecte ERC StG project “Social Networks of the Past. Mapping Hispanic and Lusophone Literary Modernity, 1898-1959” (Referència del contracte: 803860), a l’IN3, Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Anteriorment, va ser ajudant de recerca a la mateixa universitat, on va treballar en els projectes “Trad-Data: Translation and Market. The Circulation of Books (Spain-Latin America, 1900-1945) and Big Data” i “MapModern: Mapping Hispanic Modernity. Cross-border Literary Networks and Cultural Mediators (1908-1939)” finançats, respectivament, pel BBVA i el Ministerio de Ciencia e Innovación.

És doctor en traducció i ciències del llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb una tesi que aborda els fluxos de traducció literària i el paper dels mediadors culturals entre Bulgària i el món de parla hispana des de finals del segle XIX fins al present.

Entre els seus interessos hi ha la sociologia de la traducció, la circulació de la literatura traduïda, els mediadors culturals i les humanitats digitals. Actualment la seva recerca se centra en l’aprofitament de mètodes computacionals per a l’estudi de processos de transformació cultural en relació amb revistes d’avantguarda iberoamericanes, mediadors del cinema iberoamericans i la institucionalització de les cultures iberoamericanes.

Bibliografia seleccionada

Roig-Sanz, Diana, Laura Fólica, i Ventsislav Ikoff. “Translation in Literary Magazines. Literary Translation in Historical Periodicals – The Spanish-Speaking World”. The Routledge Handbook of Translation and Media, editat per Esperança Bielsa, Routledge,2021.

Ikoff, Ventsislav, i Pablo Martínez. “Quantitative Analysis of Translations in Spanish-Language Periodical Publications (1900-1945). A Methodological Proposal”. Literary Translation in Periodicals. Methodological Challenges for a Transnational Approach, editat per Diana Roig-Sanz, Laura Fólica, i Stefania Caristia, John Benjamins, 2020, pp. 317-328.

Fólica, Laura, i Ventsislav Ikoff. “Between the Local and the International: Antonio Aita and Gómez Carrillo at the International Institute for Intellectual Cooperation (1936-1941)”. Cultural Organizations, Networks and Mediators in Contemporary Ibero-America, editat per Diana Roig-Sanz i Jaume Subirana, Routledge, 2019, pp. 247-271.

ORCID